Tuesday, September 2, 2008

Puasa mood..

Semalam first day Ramadhan.... tp aku tak pose pun... ada reason utk orang pompuan la kan....
masak pun simple2 jek..
drpd aku mula2 kawin.. kami hari2 bincang dan akan ambil kata sepakat apa nak makan.... selalunya laki aku yg cerewet.... dia makan simple.... cumanya tahap keteringinan dia ngalahkan org mengidam.

semalam aku masak je la... apa yg dia nak.

nasi putih
daging kicap ala2 black pepper (resipi mak mentuo)
tempe goreng
kangkung goreng
air laici
puding buah... (aku buat dlm bekas kecik2.. so.... rasanya hari ni desertnya itu jugak)...

hari ni?
belum ada idea... masak nasi je la kot.
bazar ramadhan kat Gurun nih bukan best sgt pun... kalau kat SP tu okl la gak.... tp sempat ke... singgah kedai mak cik 'masuk oi'* pun bagus.... dah tentu sedap.

* mak cik kedai tu... asal kite lalu kedai dia.. sure dia jerit.... masuk oi... masuk....

Pagi td aku sahur gak... tapi kol 6.45pg.. hehehe...
nasi putih + daging kicap (saja masak lebih masa berbuka) + papedom

laki aku ni kalau bulan puasa.... wajib ada time berbuka kurma ngan glukos.... aku cukup tak llu air glukos tu...

6 comments:

rizza said...

selamat berpuasa n berbuka puasa....

Yan said...

aku pun tak berapa lalu la beli kat bazar ke apa ke.. tapi hubby belum sempat pi pasar pun lagi ni ha since last weekend kitorang balik JB.. argh! nak masak! nak masak!

/pagi tadi buat nasik goreng, gas abis la plak.. kah kah kah..

Helena said...

hehe.... kedai makcik "masuk oii"... kelakarnya.....

samalah kita tak puasa *shhh*....hehe

mamalisa said...

selamat berpuasa & buka posa, ingat-ingat aku sekali okeh!

Mommy Hafiy said...

selamat berpuasa dan berbuka dan bersahur..oppss..ke tak posa lg nih??hehe

kat param sp somtam dia sedapppppp!!!
alahai terliurnyerrr

Marisa said...

rizza,
selamat berpuasa juga

yan,
kat sini ada jual daging bakar kat stesen keretapi... mmg sedap

helena,
mmg mak cik amatla ramah... makanan dia pun ok. kami selalu lunch kat kedai dia. tp sepanjang puasa ni baru sekali singgah kedai dia..

mamalisa,
sudah tentu aku ingat kat ko. ude nak kawin lepas raya ni. pi tak?

mommy hafiy,
saya dok Sp pun tak pi lagi param dia.... yg kat jam besar tu kan?
sebut fasal somtam ishh... teringin tol.
u kena buat sendiri la ye....