Tuesday, September 9, 2008

Sepasang jeans biru....

Hakimi ni mmg feveret dia la... kalau boleh nak pakai baju sama mcm abah dia. Jenuh ler aku nak mencari baju yg sama. Kalau nak pujuk dia pakai baju tu... nanti aku cakapla... kan sama cam babah.... pas tu dia ok la nak pakai. Skrg ni anak aku tgh tak nak pakai baju berkolar n butang. Baju raya thn lepas pakai sekali je. Tu pun puas aku pujuk.

anak aku cukup suka kalau pakai baju sama cam ni....
ni main bowling kat central square... budak2 ofis aku buat.
Aku tak dan snap gambar. Boleh ye si Hakimi tu pi lari mengejar bola bowling tu....dia mana tau licin lane tu. dan pesan jgn pi kat situ... biasa la budak2 excited. Hubbyku apa lagi pi kejar dan tangkap dia... mujur sempat peluk. Maka terjadilah insiden yg amat tak gemar dilihat. Gedebuk cam nangka jatuh daa..... Laki aku jatuh terduduk sampak memeluk Hakimi.... laki aku mmg tak leh gerak dah.. kena org lak pi tarik tangan laki aku.... mujur lane tepi sekali.... Haru sungguh anak aku ni.....

9 comments:

mrs noba said...

alahai hakimi..
kembar tak seiras plak dgn ayah dia :)

Ms Lola said...

Ahahaha.. Anak aku lagi la - pakai seluar jeans malam2 buat tido. Seluar jeans yg aku belikan masa die belum setahun (yg dah tak leh nak butang dah pasal perut bncit) pun die dok belasah lg

rizza said...

biase la tu anak lelaki...'idola' nye bapak nye la.. sama la cam hassan... dia ade topi adidas sama cam bapak dia.. ehhehhehe

Marisa said...

mrs noba,
mmg. bangga benar dia dapat pakai sama.

ms lola,
sayang bebeor la tu ye sampai tak leh nak butang pun pakai lagi. Budak2 ni kadang2 buat benda di luar pemikiran kita kan?

rizza,
kalau aku jumpa apa2 yg sama lepas ni mmg aku nak beli.

dan... aku jeles sebenarnya. tak pe Hannah.... nanti kite together2 lak.

mamalisa said...

Anak BAPAK...heheh so cute!

cam aku selalu sedondon kaler dgn alisa (lain patern) la kan..x plak bapak dia kesah..hehhehe..

mimielola said...

Ko tunggu je lah turn Hannah nanti... Semua nak sama ngan ko kang tau

Marisa said...

hehe.. tu la... tak lama lg turn aku lak

Mrs. H said...

ehehhe.. nak nyebok gak.. mak tak leh pakaikan anak teruna ku itu sama ngan abah dia.. sebabnye?? even baju tak sama pun skrg ni, gi mana2 pun org mesti ckp muka adam sebijik ngan abah dia.. rasa2 kalau baju sama lagi la kot..

BTW, marisa meh la dtg lepak2 blog mak ek.. heheheh

Marisa said...

mrs. h,

hai...