Friday, March 26, 2010

Dah bersalin!

.... pada 24/3/2010... 10.35 pagi... baby girl... 3.6kg

Actually tgh malam 23/3 tu dah rasa contraction tapi ingatkan sakit perut biasa je.... maklum la.. tak pernah rasa sakit natural.. dua-dua sebelum ni kena induce.... so.. memang tak monitor langsung kesakitan dia.... pas tu pukul 2 pagi bangaun nak ke tandas nak terkencing.... oooppss.... sudah ada tanda.... darah. Masa baru la confident kata contyraction dah mula nak berlaku.... first sekali kejutkan husband bagi tau... kesian dia... baru je tido kol 12.30pg sebab siapkan kerja sebab 24/3 ambik cuti untuk check-up....

First sekali lepas hubby bangun... sempat lagi tu bagi tau kata lapar... nak makan burger.... hehe... kol 3 pagi sempat la makan burger dengan penuh berselera beserta air pearl kacip fatimah. konon nak bagi tenaga la tu.... tapi memang lapar pun time tu...

Dalam pukul 9.30 ke pukul 10 pagi tu dah rasa contraction kuat... terus je pukul 10 nurse tolak masuk labor room... dalam labor room... cek bukaan dah 9cm.. ready untuk bersalin. macam tak percaya je sebab kali ni contraction tak kuat sangat... kiranya waktu masa contraction hilang masih sempat bersembang dengan doktor.... masa contraction masih boleh baca ayat Qursi sampai habis... agaknya ni la beza sakit kena induce dengan natural agaknya.

Nama masih belum finalise.. tapi dah ada list!







12 comments:

Zety Zin said...

tahniah!!!

MN said...

congrats!

zarin said...

congrats!!! cepat upload gambar...tk sabar nk tengok baby baru :-)

knv said...

congrates dek. enjoy your motherhood!

Masayu Ahmad said...

tahniah ;D

CY4.0 said...

vavava.. sama besday la dengan aunty CY :D

congrats!

Mummy Harith Hannah said...

Congrats~! ^-^

Fid said...

buh ja nama rafidah
kahkahkah

tahniahhhh

Ella said...

congrats dear...
baby girl..bestnya...

rizza said...

tahniah

Marisa said...

Dear all,

TQ.......

mamalisa said...

congrates dear, nama baby dah finalise blom?