Tuesday, April 6, 2010

Sudah 14 hari

Hmm... baru 14 hari..... ada lagi 30 hari.... aduhai.. lamanya....

Setakat ni berpantang macam biasa la.....

Berurut 3 hari je.. tengok la nanti penutup ambik lagi 3 hari ke.... tengok dulu macamana.

So far mmg jaga makan la... tp tetap makan berkhasiat....

menu pemakanan :

Sarapan ...... biskut cicah milo...

Tengahari...... setakat ni nasi dengan ikan

Petang....nesvita oat 3 in 1..... kadang2 milo.... kadang2 hot choc

malam.... serupa makanan tengahari...


waktu senggang..... epal merah & oren sunkist..... mkn juga prune utk elakkan sembelit...

saya tak serasi makan ikan bilis... gatal2.... penah cuba masa anak 2nd dulu....


so far tak mkn apa2 jamu pun....

pagi ambil vitamin shaklee....

tghari ambik tablet haruan...

malam ambil habbatus sauda....

pakai stokin 24 jam.... saya mmg suka pakai stokin.... so tak rasa beban.... even tiap2 mlm tido mmg kena pakai stokin..... kalau tak rasa angin masa badan senang je...

bertungku baru je mula masa hari ke 9 sampai sekarang.... tak tau la sampai bila nak bertungku nih.... tp mmg best bertungku.... buat sendiri je.... mak yang bakarkan tungku...

berbengkung memang hari2... mula lepas balik dari hospital.. tapi perut tak kencang2 pun.... tapi kalau nak compare dengan lepas bersalin memang ada beza la... tapi still geleber2.... benci tau!!!

masa anak 1st n 2nd berbengkung 30 hari je.... dah puas hati... kali ni.... tak tau la... badan memang dah naik banyak sangat sebelum pregnant lagi...

Oh ya... nama baby... Hasya Haura

Hasya - kesempurnaan

Haura - kulit putih kemerahan... bermata kehitaman

Gambar baby ada.. tapi nanti la dulu... malas pulak nak download... tunggu....

6 comments:

Ealyie said...

meh aku nyanyi sket kat hang..

'menghitung hari..
detik demi detik..'

pastu hang sambng sndrik.. ahahahaha..;p

zarin said...

cantik nama baby u...
alhamdulillah dah selamat kan..jgn lupa taruk gambar nanti ye!

Marisa said...

ely..

badan aku dah gatal2.... aku ni tak tahan panas.... sik berpeluh je... aku ni nak tunggu sebulan je.... nak naik atas tido bilik ada air cond

zarin..

insyaAllah.. nanti i letak gambar

Ella said...

same with me hr tu..
menghitung hr nak lepaskan tempoh berpantang..

i mlm td br dpt tidor aircond..
dah lama x dpt aircond, rasa sejuk sgt plak.. haha
dpt bawak kete after 40days pun rasa mcm a bit nervous..

teruskan berpantang..u fully bf ka? i campur2 hr tu.. i pemalas..hehe

mamalisa said...

sure seksa gakkan berpantang musim2 panas nih, harap sabar la yer bukan senang nak kembalikan kerampingan heheh, yg penting badan sihat ok

maya amir said...

heheh.. ealyie tu sengaja saiko tu.. teruskan kesabaran menempuh hari2 berpantang...:)