Tuesday, March 16, 2010

Menghitung hari

Owh... hari ni genap 39 weeks pregnant.... Masih ke ofis macam biasa..... Kerja2 boleh dikatakan dah siap.... dah hand over....
Hmmm.... seminggu je lagi nak cecah due date.... doktor bg due date 24/3....

Ramai yang tanya bila nak start cuti... tak tau la... kang ambik cuti awal2 dibuatnya bersalin lewat.... camana pulak tu ye.. tapi yang pasti rasanya khamis macam dah tak nak datang dah..... dah tak larat sangat sebenarnya ni.... apa pun tengok keadaan macamana. Sukar nak jangka sebabnya masa yang sulung bersalin awal 8 hari..... yang 2nd on the date. Disebabkan kali ni insyaAllah girl jugak... rasanya macam tak deliver awal je.... Boleh ye assume cam tu....

Rasanya kena gak ambik cuti Khamis ni.... dok rumah boleh banyakkan sket mengaji... ish... walaupun dah masuk no. 3 tapi tetap takut..... dan berdebar2.....


6 comments:

Sayang.Ibu said...

semoga selamat semuanya yer marisa... bestnya nak dpt org baru.. ;)

zarin said...

semoga di permudahkan...tk sabar rasanya nak tengok baby :)

Ina Hashim said...

salam ziarah...

semoga semuanya dipermudahkan
jom ziarah my blogshop..ada jualan murah CD-->http://mushymushyestore.blogspot.com

Nowwa Fitri said...

Bini ex aku yang due 23/3 dah bersalin semalam...ko bila lagi..heheh..good luck!

Marisa said...

sayang.ibu..

thanx..... berdedar la

zarin,
TQ

Ina...
insyaAllah

Nowwa,
aku due 24/3.. tp instinct mengatakan tidak keluar awal.... aku buat andaian sendiri....kali ni pregnant girl... so masa Hannah tak kuar awal pun...masa Hakimi je kuar awal.... kalau ikut due date scan dlm 27/3.. issshhh.. berdebar aku ni

mamalisa said...

selamat yer mona..take care..dah bersalin habaq la