Monday, October 13, 2008

Mini open house

Semalam aku buat makan2.... tak rancang pun sebenarnya. Takut tak jadi buat.. Asalnya aku ada kirim perencah soto kat kawan yg balik kampung ke Muar. Dah alang2 kirim.. kena la buat kan? Tu kesahnya. Dah alang2 buat soto tu... maka kami buat la lebih sikit. Boleh gak panggil jiran2. Pas tu mula la aku teringin nak buat rendang daging + kuah kacang. Sbbnya kan dah alang buat soto ada nasi impit. Pas tu rebus ketupat daun palas sekali. (Mmg saja buat lebih masa raya hari tu dan prozenkan.) My mom dtg together2 we masak..

Asalnya nak menjemput kawan yg nak fly ke UK December ni.. tu yg menjadi jugak la program makan2 ni... pas tu tghari tu dapat pulak sms dr pengasuh anak aku yg lama nak dtg beraya. Molek benar la tu.... Jiran depan rumah kami juga buat open house petang lepas Asar... Maka kami pun mula la menjemput jiran2 dtg lepas maghrib.... Penuh rumah aku tiba2 lepas isyak. Mula2 aku rajin la nak membancuh air.. last2 tgk ramai org... aku tuang aje air gas oren tu...
Kol 10 lebih baru la kosong balik umah aku. Kalut la aku mebasuh smlm. Nasib ler guna pinggan & cawan polisterin je. Sudu je la kena basuh. Rasa mcm tak puas pulak kalau mkn guna sudu plastik.

Yang paling aku frust.. 1 gambar pun tak dan aku ambik....Tgh dok kalut2 tu.. bateri pulak tak jumpa. tah mana aku campak masa balik raya hari tu. Asalnya bateri tu aku selit je tepi kamera... tp hari jam dinding aku habis bateri.... nak cepat ambik je bateri tu dulu.... last2 lupa pulak letak mana bateri lebih. Frust sungguh aku.. kalau tak boleh letak gambar dlm facebook...

4 comments:

mrs noba said...

saya ni org dok tanya bila nak buat open house?
hmmm...tak jugak terbuat lagi nih!

Liyana said...

pasal indonesia shopping tu, rate dia tak ingat la , try convert kat internet, google kat CURRENCY CONVERTER.
I byr through western union and ada gak TT maybank2U. Tapi yg ni kena byr lebih RM300++ (For Rupiah, with RM300 dapat byk benda).
Western Union ada kat CMB or post office and BSN terpilih.

Erna said...

weih! hang kena tag oleh diriku! ihiks!

Marisa said...

mrs noba,
buat jgn tak buat..

liyana,
TQ.

erna,
diri ini akan buat time lunch jap gi