Friday, November 28, 2008

New maid!

Dah lama tak ceta2 fasal Hakimi ngan Hannah.... sebabnya sibuk dgn kerja... pas tu dok berFB je....

Hakimi ni kalau mood dia baik mmg senang mintak tolong.... kalau idak.... kejenya lepak depan TV baring atas sofa sambil dok tgk playhose disney..... pas tu sambil makan2....


abaikan wall paper dinding tu...

budak yg sungguh bahagia.... ni 12 tgh malam...


kalau mood dia rajin.... nampak je kite pegang vacuum... dia akan cakap... mama nak vacuum....


bz mem'vacuum'...


kusyuk... tak sedar mama ambik gambar


bz ke hulu ke hilir cari tpt ada habuk.... abaikan juga wall paper itu....


Hannah amatlah teringin nak pegang vacuum itu....


tengah mama basuh pinggan...Hakimi pi dapur.. mintak mama basahkan towel.. nak lap lantai....


p/s: perhatikan hakimi yg suka memakai songkok atau cap... sesuka hati dia jek......


Hannah pulak skrg ni apa abg dia buat semua dia nak ikut.... apa abg dia makan.. semua dia nak... Susah hati betul la.... Abg nak vitagen.. dia nak vitagen... padahal kecik lagi.... Abg mkn coklat... dia pun dok mintak2.... tak bg.... bukan senang nak halang.... kadang2 terpaksa bawak adiknya masuk bilik... hmmmm......











6 comments:

mrs noba said...

tang lap lantai skali dgn songkok yang tak tahan tuh!!
kah kah... :D

rizza said...

amboi rajin nye hehhe
anak yg bagus ni.. senang ko marisa... ade pembantu khas tu..

Marisa said...

tu la... kadang aku ajak dia main lap2 kerusi...

madamoiselleczar said...

ihiks..anak bujang sapa yg rajin tuh? ;p

Mummy HnH@arnie said...

salam...

i thot mmg dpt new maid betul2, rupanya si comel anak bujang yer...

anyway, nama anak2 kita hampir sama lah... my eldest is Hakim, my youngest is Hannah too...

Fid said...

kahkahkahkah
aku ingat mmg ada maid ropa2nya....