Sunday, December 14, 2008

Tadika oh tadika.....

Jumaat lepas aku dapat flyers dr nursery anak aku.... fasal Tadika next year .. itu pun kalau anak aku nak join tadika situ. Aku plan nak hantar situ je sbbnya dia dah kenal kawan2 kat situ.. dan dia suka sgt dok situ.... tangok dulu perkembangan dia setahun ni.... kalau tak ok.. maka kami kena cari tempat lain la...

ni Yuran tadika dia:

Pendaftaran tahunan 30.00
Yuran bulanan + makanan 170.00
Pakaian seragam 45.00
Pakaian sukan 30.00
Buku teks & aktiviti 47.00
Booklet - BM, BI, Maths, Agama 25.00
Bacalah Anakku 35.90
Peter & Jane (Reading Book) 9.90
Alatulis dan buku latihan 48.00
Lain2 15.00
Insurans 20.00

Total 475.80


Hmm.... not sure murah ke mahal.... nampak mcm mahal.. tp mana nak cari tadika yg murah lagi... kalau kat KL selalu dgr sampai dah ribu2... monthly rm170. Tak termasuk nursery. nursery tak sure how much. Rasanya dlm rm150.. total 300++...

Dgr2 tahun ni co. tak bg bonus.... aduhai.... harap2 la khabar angin tu tak betul...

8 comments:

mrs noba said...

kiranya murah la jugak monthly dia.
cuma tang baju seragam tu cam mahal la pulak sbb tadika anak saya RM35. hehe...

pinkytoe said...

alo kakak!! ini yg aku hangin satu badan ni!! aku baru je kopak rm12K ok!! bukan nyer tadika pun, playskol 2 jam je itu untuk 3 bulan. grrrr- raihan

arina said...

marisa,
welkome to the real world!

:)

Yan said...

hik hik.. mak pun belum ada pengalaman.. tumpang perati je la..

Marisa said...

mrs noba,
ye ke? tanya saya tanya rm45 utk berapa pasang

pinktoe,
mah aih.. mahai bebenor ye rm12K utk playskol aje..

arina,
huhu... kena byk timba pengalaman dgn org lebih senior

Yan,
sama la kite.. ni baru nak ada pengalaman

Fid said...

ooo masuk tadika yaa

Marisa said...

fid...
ye la... aku dgr2 hang nak masukkan anak hang kat KUMON... aku tunggu updates n detail kau

Fid said...

hakhak

3rd week of january aku akan start enroll dia...