Tuesday, December 16, 2008

Guess who?



Kisahnya begini.... wah.. mcm hikayat merong mahawangsa plak..
Kami mmg balik KL dlm 2 bulan sekali.... cuma balik sat2 je la... sbb tujuannya nak melawat org tua kami (PIL). Maka selalunya balik kejap2 je la.... kadang2 balik Jumaat malam.... Ahad dah balik Kedah.... mmg nak jumpa kawan2 pun sket2 je la.... selalunya kalau kami dah jumpa si A balik kali ni.... then balik sekali lg kami jumpa org lain plak.... lawatan ke shopping complex kami buat sambil berjumpa kawan2....

Kami balik baru ni sbb raya haji... Isnin ptg sampai KL..... Selasa kami pegi zoo sbb Hakimi la yg sibuk2 nak pi zoo... Rabu tak dak agenda sbb sepatutnya kami balik KL hari Rabu tu la.... tup2 bos hubby sms suh attend meeting kat ofis KL hari Khamis....(suka2 aja kan)... so kami pun terpaksa balik Khamis malam (sampai umah kol 2 pagi tau!).....(tapi hubby dah biasa.... dia dlm sebulan 2x pi KL balik hari jek..... bengong ke tak bengong tu? kuar before subuh..... sampai2 terus buat keje or meeting.... then pas maghrib blk kedah semula).

Mmg dah lama plan nak jumpa cik lola kite (dan yg lain2 pun teringin juga nak jumpa).... tp masa blm izinkan....insyaAllah...akan jumpa juga...
Kami jumpa sat jek.... tak sampai sejam pun..... cik lola kite keje hari tu....

Yang part aku tak bley tahan tu kan... boleh ye aku pi jumpa dia guna beg yg aku beli kat dia (kat garage sale dia)... selamba tak? Belasah je la... Aku mmg muka tak tau malu.... walaupun kadang2 pemalu...

Cik Lola sungguh bergaya dan sofisticated.... berbeza sungguh dgn aku yg selekeh ni.... (tak tgk aku kat ofis lg... sgtlah tak bergaya dgn uniform yg semakin sendat dan ketat sbb pengumpulan lemak yg berlebihan selepas bersalin anak no.2).... Sungguh aku terasa seperti budak gemuk dan pendek bila berjalan sebelah cik lola.... Rasa kejap sgt la jumpa.... tak puas sembang2.... dan kalau dpt jumpa kawan2 lain juga mesti happening habis....

Itu lah kesahnya macamana kami boleh berjumpaan.....

11 comments:

pinkytoe said...

adakat sesapa yg aku kenal?

mrs noba said...

heheh..tau!

Erna said...

aku tau!! bila kah kejadian ini? ekekeke
hang kenal raihan.. orang glam blog jugak *wink*

arina said...

kalo tengok beg, macam mimielola, tak gitu? hihihihihi!

rizza said...

sapa kah itu.. cam biase nampak je rupa (kat alam maya la )

Yan said...

kakakaka.. macam biasa, mak klik gamba kasik besaq.. pastu mak save..

sudah pasti la saya tau kerana saudari cantik manis di sebelah kiri itu yg memberitahu saya bahawa dia berjumpa saudari cantik jelita di sebelah kanan :P

arina said...

yan,
hang memang stalker taww!

Yan said...

k Ana,
i am.. i should put that in my quirks kan? kah kah kah..

Marisa said...

dear all,

jawapan dah ada pun.... sbnnya nak tulis entry... tp smlm sgt la bz... sempat download gambar jek

mimielola said...

Ceh, ceh, ceh!!!

Marisa said...

cik lola,

ceh..ceh...ceh...malu2 la tu... hehehe...