Friday, January 8, 2010

mengomel di pagi Jumaat

Tadi la kan terdengar budak sebelah meja saya dok nasihatkan budak yang tengah pregnant anak sulung sekarang ni.... kalau boleh jangan hantar anak kat nursery... dibiarkannya anak kita dalam buai gitu aje. Hmmm.... ada kebarangkalian tak yang letak rumah orang pun sama. Tuan rumah sibuk nak masak, sapu sampah, sidai kain, lipat kain, itu ini... itu ini...

Nursery pun sama sebenarnya... kena tengok la macamana condition nursery tu kan... kalau yang ramai sangat budak.... mungkin la tak terurus....

Yang tak menarik awal-awal dia dah promote susu lem**... konon harga mahal... bagus.... hmm.... malas la mau campur.... pandai-pandai korang la nak bagi susu badan ke apa ke.... korang kan banyak pengalaman.

6 comments:

Fid said...

marisa sakura
aku sengeh ja baca nih

bab nurseri tu kang aku bebel kat blog aku..bab susu bukan susu ibu manusia tu sinis nyah sinis....cer hang tampal kebaikan susu ibu kat meja hang ka apa ka...

Zety Zin said...

dah baca kat blog fid gak.
hehe.
ye laaa... nursery yg guna buai tu tak berdaftar kot. sepatutnya mana boleh guna buai kan kan kan.

zarin said...

hihi..pandai2 koranglah kan...
kalau tk hantar nursery ke umah org ke habih tu nk jaga sendiri ke?
hmmm...entahlah kan :D
tk suka betul bila org terus promote susu lem**...apa salahnya bg baby tu try la dulu susu ibu dia..

Marisa said...

Fid,
tu ler aku mampu ngomel dlm hati je ler

Zety,
hmm.... kena tgk juga la camana tadika tu

Zarin,
Betul la.... kalau tak nursery, rumah org.. tak pun ambik maid.... kalau dpt family member jaga lg best.... tp paling best kalau jaga sendiri. Bab promote susu lem** tu... malas nak masuk campur dah

lin muhamad said...

salam pekenalan..setuju tu.musykil la taska tu..so far kt taska anak sya takde lak buaian ni.and mmg anak sya pn tak penah ajar tidur buai. :)

nelcyndana said...

marisa sakura, sian erk kan bdk yg tgh preggy tu dpt info silap. mslah ni ilmu jadi pendinding. nursery vs bsitter? mana2 pun elok bergtg kpd keadaan & yg tukang jaga budaknya... plg bagus buat nursery dlm opis. bilalah mende ni nak enforced kat msia...