Monday, May 26, 2008

Anak teruna mama

Hakimi sekarang dah 3 tahun... dah anak teruna you... Dah pandai ada rasa malu...
Weekend baru ni kitorang balik umah parents. Masa nak berkemas balik rumah Hakimi sibuk2 la tolong abah dia angkat2 barang... bila semua barang dah loading.... dia nampak tikar getah... dia pun ambik la nak simpan dalam keta. Hakimi dok ingat tikar getah tu baby Hannah punya.. tapi sebenarnya tikar getah tu baby Khadijah punya... anak my sister. mmg disign n color sama.... Masa tu mak teh, pak ngah and mak ngah Hakimi dok gelak2 kata yang tikar tu Khadijah punya... bukan baby Hannah punya. Hakimi teramatlah malunya terus dia buat muka masam dan masuk dalam keta...
Dalam kereta Hakimi dok mengadu kat babah dia...'orang' kacau Hakimi. Bila aku tanya siapa yang kacau Hakimi .... dia jawab... Mak teh, pak ngah, mak ngan notty, kacau Hakimi. Pak cik dgn Pak Ngah baik je... tak notty. Dia dok ulang2 berkali2...
pas tu tiba2 je masa dalam perjalanan dia dok ckp lg... Pak Ngah ni notty la...

Anak mama ni dah teruna la.. dan sensitive bila org gelak2 kan dia... menurut kata babah dia... sensitif ikut mama dia... aku sebenarnya cuba nak jadi tak sensitif. kadang kala sensitif ni tak bagus juga...

3 comments:

Ms Lola said...

ala siannya kena gelak... takpe la.. hakimi kan nak tolong..

Erna said...

hehe..kesian Hakimi.
Takpe..dia tengah proses belajar hati dan perasaan gituk..ehehe

Marisa said...

tu la.. sensitif la pulak....