Friday, May 9, 2008

No electricity again!!!

Rabu lepas, kat area umah kitorang mmg dah diberitahu yg elektrik tak de utk kerja2 pembaikan dari pukul 8 pagi sampai 6 ptg... maka aku la org paling susah hati sbb nak kena mengusung stok2 EBM ke umah mak lg...
so... last Sat kitorang dah angkut 3/4 EBM ke umah mak....
ada balance 1/4 aku bwk pi ofis jek... selamba jek buat freezer ofis mcm sendiri punya. lg pun bhgn freezer tu bukan ada apa pun... ada pun air batu sikit jek.... kadang2 jek kalau2 ada yg beli ais krim simpan dlm tu... kira semalaman la EBM tu ada dlm peti ais ofis.... tak berani ambik risiko bawak balik umah... takut elektrik.. kang lewat ke....

kitorang balik2 umah je sampai dlm 6.30++ elektrik blm ada lg....first sekali kitorang bukak peti ais tgk.... ketul ais dok beku lg.... sblm tu dah tanya cikgu nursery dah....dia kata elektrik tak de kol 10 pagi...
maksudnya....dlm freezer tu kan sejuk2 lg.. dah tu vacuum plak... haba tak leh masuk.... dan kekal sejuk...
so.. friends..... kalau elektrik tak dak setakat 6-8 jam... no need to worry.... tp tak tau la kot depends on jenis peti ais....

2 comments:

sitilina said...

fuuuh lega...
br je experience takde letrik smlm... rasa nak nagis takut susu rosak!

Marisa said...

insyaAllah.. selamat susu tu....dah buat kajian tau.... tp kalau sampai berbelas2 jam tak jamin la....