Friday, May 2, 2008

Happy 4th anniversary....




Actually semalam, 1st May Ulang tahun perkahwinan kitorang yg ke-4.... hmm... kejap je rasa... dah 4 thn.... dah pun ada 2 anak.... Alhamdulillah.... Allah kurniakan aku suami yg penyayang, penyabar, rajin memasak dan menolong aku.... Aku rasa sangat2 bahagia.... dengan 2 org anak...

Semalam....kami just celebrate kat Le Boss (ni kat Sg. Petani).... tak plan pun to any vacation like last year... tunggu baby besar sket la... mula2 ingat nak pi mkn kat Damiral's grill.... tp masa besday hubby dah celebrate kat situ... so.. try tempat lain pulak la.... Ok la.... kami pergi berempat... tak leh nak dating berdua2an sbbnya baby tu tak nak ditinggalkan dgn org yg dia tak biasa... penah last year pegi dinner company... dia sanggup tak minum susu.... tunggu mama dia balik kol 12 tgh malam baru minum susu.... hee... tak sanggup dah rasanya nak tinggalkan Hannah. Tp kalau kat nursery dia ok lak... sbb dah biasa agaknya.

Abang, ketahuilah yang sememangnya saya sayang sangat2 kat abang. Kita memang dah ditakdirkan utk bersama. Bak kata abg saya ni tulang rusuk abg yg hilang tu... Ingat tak kalau abg outstation ke.... kalau saya mc ke... dah byk kali sangat2 time abg nak call.. time tu gak la saya call abg. dah tu engaged la kan.... elok saya send sms... dan2 tu terima sms abg.... sama2 bertanya khabar.. then sama2 dok jawab..... lawak bila ingat2kan balik... instinct kite mmg kuat kan?

paling saya ingat dua kali saya bersalin.. 2 kali la tgn abg berparut... tp yg 2nd ni... anak kita dah 8 bulan..... still parut tu tak ilang kat tgn abg kan? sian abg.... ni gara2 saya yg tgh kesakitan dok mencengkam tgn abg la....

Ingat lagi tak abg dok kata kita sama2 dok selayang bertahun2 lamanya. tapi kenapa kita tak pernah berjumpa ye... abg selalu kata.... kite mesti pernah berselisih tp masing 2 buat dek dan tak perasan lagi.. tp kita dipertemukan di Perodua yg gemilang itu....

Ya Allah, berkatilah perkahwinan kami.... semoga kami bahagia hingga ke akhir hayat dunia dan akhirat. Amin....

p/s: tu gambar exclusive tau.... tak ramai yg dpt tgk gambar tu.... hikhik.... tp la ni dua2 dah bagai dipam2... dua jadi double!

4 comments:

Ms Lola said...

marisa!!! sama lah kita nye anniversary!! 4 thn jugak lak tu!!!
kitorg pun mkn2 ajo mlm td.

Marisa said...

ye ke? happy anniversary to both of u too....

rizza said...

happy anniversary marisa...

Fid said...

weiii
sama juga!
4 tahun juga!
kami pun makan malam jerk kihkihkih..