Friday, May 2, 2008

Shopping J-card

Aku sungguh buat kerja gila.. pi mintak cuti kat bos rabu lepas.... tulis dlm borang cuti ada family matters. hehehe.. family matters taik kucing... aku nak pi jusco shopping.... hehehe...

aku cam biasa bgn pg mcm nak pi keje.... siap2 tp tak pakai uniform la.... hantar anak pi nursery.... then hubby hantar aku pi umah parents... then aku ngan parents terus menuju ke penang. sebelum tu pi ambik adik kat bayan baru, penang. kami sampai queensbay je dah ngam2 kol 10... org tak ramai lg.. best.... terus la pi bhgn baby... sambar la baju 4 pasang utk Hannah. utk Hakimi tak beli apa pun sbb last 2 weeks dah beli kat dia 2 pasang pyjama n sepasang baju tak dak lengan buat pakai harian. susah tol nak beli baju budak 3 thn.... pi bhgn baby tak muat dah. pi bhgn kids mcm terbesar lak baju2 dia. Tp sempat gak la beli botol susu untuk hakimi ngan baby bath...

then pi beli tshirt pakai harian utk hubby ngan aku sekali.... ok la... dapat la beli tshirt2 pakai harian. kualiti kain ok... tak panas. rm10 je selai seluar paras2 lutut tu ngan tshirt.

then pi lak bhgn living.... mula2 plan nak beli bed sheet jek 2 ke.... last2 pi ambik dgn set comforter. ok la kot.... dah lama sgt tak beli.... kat umah ada 2 jek set comforter saiz king. 1 beli sebelum kawin lagik... 1 lagi kwn bg hadiah wedding. so ok la... beli set comforter Akemi size King 1.... kaler ala2 pink2 gelap...ada maroon2 sket... sepadan la dgn langsir bilik.... pas tu beli bath mat 2.... towel 4 helai.... beli bantal Akemi RM9.90 beli 2 jek.... adik aku borong sampai 6 bijik....

rasa cam dah puas shopping... then adik aku pi simpankan brg2 dlm keta...

pas tu ajak my mom teman masuk east india sat.... beli kemeja utk hubby sempena anniversary...

ok puas.... dah beli dah semua menda2 yg nak dibeli...

last teman my mom beli hand bag ngan kasut....

problemnya bila nak balik... panuh satu keta ngan brg2... imagine la kembara bukan besar mana pun. sudahnya aku ngan adik aku tenggelam di bawah timbunan bantal2.... siap aku masuk keta dulu.... then ayah aku tutup pintu keta sbb aku tak leh nak tutup sendiri.... bontot lebor sgt... sampai terkeluar dr pintu...

elok2 sampai nursery anak aku dah pukul 6 ptg.... aku pun terus la ambik diorang.... kengkonon cam baru balik keje la... hehehe....

For the 1st time lepas ada anak aku boleh shopping byk brg at one time.... and peacefully...

Aku tak rasa bersalah sgt tak bawak anak2... sbb kalau nak bawak diorang jalan2 normally aku takkan beli brg byk2.... just jalan2 then beli brg2 sket2 yg mmg dah tau tujuan.... tak perlu nak round sana sini....

5 comments:

Ms Lola said...

waaaahhhh... sakan korg shopping!!! mmg berbaloi ye J-card sales ni? tak pernah cuba lak (padahal, J-card dah lama expired)

Aida said...

hi marisa,
hehehe...saya pun baru 'sedekah' duit kat jusco tuh haaa...
hmmpphhh..ok jugak la sale dia.
cuma x tahan tang nak bayaq tuh laa..
q panjang!!!

Marisa said...

hai Aida.. kat penang beratur tak panjang sgt la.... paling2 pun setakat ni org ke2 atau ke3

Ms Lola said...

marisa,
mananye entry opis bersepah tu? ko kata ko update.

Marisa said...

ye ke? hikhik... aku update gambar wedding tu je la.... ogis bersepah nanti dulu ek...