Wednesday, July 2, 2008

Sagging Breast

Td tgh aku dok kusyuk buat keje menggunakan SAP system... ada la sorang kakak kat ofis aku dtg kat tpt aku....niat dia baik la... give sincere teguran. Dia mendapat tahu bahawa aku expreess breastmilk menggunakan tangan. Kakak ni ala2 tukang urut. Dia ada bukak beauty shop. Mmg keturunan pandai urut2 org....

Dia bagi tau la.... kite tak elok banyak sangat tekan2 breast. kalau nak urut pun kat bhgn atas je.... seeloknya guna breast pump utk keluarkan susu. Dia kata untuk masa depan U juga. Dia kata dia dah jumpa ramai yg dah anak 3,4.... bila tak menyusu dah.... breast mmg akan kendur dan kosong.... dia kata kalau dah jadi mcm tu... payah nak naikkan balik dah.

Aku masa tu dah seriau dah sah2 aku pam guna tgn. Bukan aku tak nak pam guna breast pump. Aku ada breast pump.... Avent punya. Puas aku cuba.. sampai aku give up sbb susu kuar sikit sgt. Bayangkan la susu keluar 1 oz jek ... aku dah perah 45 minit dah. Sape yg tahan kan? Bila aku guna tgn boleh dapat 6-8 oz dlm masa 20 minit.

Aku punya aim lepas ni nak cuba guna electric breast pam jek. Tapi bayangkan... kalau aku beli beratus2 tiba2 tak leh kuar gak susu.... mmg pengsan aku.
Tu yg masa 2nd baby... aku malas dah nak fikir fasal breast pump..... aku terus jek menggunakan tgn. Tambahan aku dah buat kajian kat internet.... org putih pun ada gak yg guna tangan.

Sedikit latar belakang fasal 'kakak' tu...
Umur 42. Janda. Anak 3. Baru je kawin dgn boss aku sendiri.... yg umur dlm 37. Kakak ni kalau korang tgk body mmg tip top... tak dak langsung spare tyre. (bak kata sorang vendor ni: dr belakang fuyoo.. mcm model.. tgk depan... alamak!) bos aku lak sblm kawin ngan kakak ni... ada bini... mmg 10x lebih lawa dr 'kakak' ni. Anak dah 4 pun. Yg bongsu tak sampai 2thn. Diorang dah divorse. Sedih kan? Bila fikir2 balik.... ada sebab kenapa bos aku ni berkenan kat 'kakak' ni...
hishhh..... takut aku fikir benda2 mcm ni. Depan mata aku berlaku semua2 nih... Na'uzubillah....mintak dijauhkan.
Yang aku sedih ada la org2 ofis ni jugak junior bos aku masa belajar dulu.. Dia kata masa bercinta mmg mcm belangkas.. Berdua je.... Tu la... laki.... bila dah berpangkat besar byk pulak masalah lain timbul.

3 comments:

Erna said...

"laki.... bila dah berpangkat besar byk pulak masalah lain timbul. "
isk...scarry beb!
bab sagging lagi scarry...huhuhu
lola...tolong suggest aku tempat nak pi treatment b***st tuh!! :D

Marisa said...

tu la... sapa2 ada tips boleh bg tau... Aku tgh nak cuba guna spectra3.... kalau ok... mmg nak kena invest beli 1.

Erna said...

re: Forever 21 (jawapan kepada email :P )