Wednesday, February 4, 2009

Yahoo.com!

Yahoo!

aku saja2 la isi borang nak request internet... bos aku sign... tergamam gak aku.... then hantar kat manager ICT.. sign jugak... last stage.... kat Datuk.... Alhamdulillah.. dia pun approve. yeay!!!! Poyo tak poyo... aku bg alasan nak search info. Gilos!

begini bunyi email dia:

Salam,
Dear XXXX,

Your Internet request has been approved by XXX. Here is your new IP Address:

IP : 192.168.14.XXX
Subnet mask : 255.255.255.XXX
Gateway : 192.168.14.XXX

Primary DNS : 192.168.6.XXX
Secondary DNS : 192.168.6.XXX


Pls change your IP address immediately. Pls do not hesitate contact myself or XXX for any assistance.

Regards
XXXX

8 comments:

Mama Adib said...

ya Allah
betulkan ini ha ha

Yan said...

nasib dia tak suh elaborate... info apa? tak kurang dari 100 patah perkataan.. kekekeke

mimielola said...

Korg pakai Static IP ke?

Marisa said...

mama adib,
tu la pasai.... saya pun cam tak caya. lepas letak post hari tu terus dpt kekuatan.

cik yan,
i guna taktik u... letak borang approval internet kat belakang invoice2....
agaknya bos dok sibuk sign invoice.... tersign dgn borang aku. hehehe.

mimilola,
aku tak ngerti la apa statik IP. Tapi dulu kami boleh guna IP org.. la ni dah tak boleh. tapi dah set lain.... ikut blok ke pemenda tah... selagi depa tak set boleh... mmg tak boleh guna

arina said...

mak aihh! sampai datuk nak kena approve dulu??

seriau den dengau!

anyway, selamat beryahooo!!!

mommysarah said...

kekeke...

memang manjang jek arr ber"info" lepas nie. :)

Marisa said...

kak ana,
tu adalah strategy depa tak nak bg staff ada internet. konon suh fokus buat keje.....

mommysarah,
mmg saya sentiasa akan cari "info"...

madamoiselleczar said...

keh keh keh.....syabas bettey! selamat surfing!!!! yahooooooooooooooo