Friday, June 26, 2009

Amarah

Pagi ni aku sungguh happy... mood aku sungguh baik.... aku berpuasa untuk 3 hari berturut2.... plannya nak puasa sehari je... langsung jadi 3. Alhamdulillah.

Tapi tadi pukul 11 ada sorang budak jantan kat ofis aku buat aku rasa marah, geram, sedih, rasa nak nangis (dah nangis pun). Aku pendamkan je dalam hati... tak terbalas..... aku puasa.... ye... puasa mengajar kita menahan sabar. Lantas aku ambil perkakas nak pam susu ke surau.... mula-mula aku ambil wuduk.. dah alang-alang berwuduk aku solat dhuha.. menenangkan hati.... aku menangis teresak-esak. hanya tuhan yang tahu. Aku bukan jenis meminta simpati... menangis tunjuk-tunjuk pada orang. Ini la dia.. manusia... bila dia rasa sudah berkuasa.... punya pengaruh.... eleh.. exec je pun. Bezanya gaji dia je besar dari aku... dan dia org lama.. pengaruh ramai. Patutkah aku doakan dia sengsara? Tak baik kan doa kan keburukan orang..... Aku bukan ingin doakan keburukan.. aku cuma nak dia rasa apa yang aku rasa... Sungguh... saat ini aku rasa macam nak pi tempat dia pi tumbuk je muka dia.... tapi aku masih waras. sabar.. sabar....




6 comments:

Pink Mama said...

Marisa, sabar ya banyak-banyak. Doakan orang itu yang baik2 saja dan semoga dia berubah kearah kebaikan ya.

CY3.5 said...

sabar nyah.. anggap je la dia "tak dapat" malam tadi.. ha ha ha.. ke situ plak aku kann..

Marisa said...

Pink mama,
dia bukan jahat.. cuma perangai dia ntah la mereng ke.... malu sendiri ke.... rasa nak tumbuk je

CY3.5,
may be!

zarin said...

marisa
sabar aje la you
hanya itu yang kita mampu lakukan
moga moga nanti dia sedar diri la tu..

Ms Lola said...

A ah, betul ckp ckp CY. Aku kalau org jantan buat2 kerek kat opis nih, mmg aku anggap gitu jah. Muahahahahah

Marisa said...

zarin,
yang geramnya.... petang tu boleh pulak buat baik tegur kite.

Ms Lola,
may be... maklum la dia tu sibuk buat part time