Friday, June 5, 2009

Genting Day 2

Lepas je solat subuh hari ke-2 tu.... aku siap2 breakfast dan terus pi outdoor. Actually memang dah plan pun. Pagi2 memang best. Dah la fresh.. anak2 pun mood baik la sangat. Hakimi punya la senang bangun. Bisik je kat telinga.. Hakimi nak main tak mainan best macam semalam.. dengar je mama dia cakap macam tu terus je bangun and senang je nak mandi. Cuma hannah je kami tak mandikan..

Breakfast dekat First World Cafe... punya la ramai orang.... aku lak bila tengok ramai cina terus la tak selera nak makan...terus je imagine macam2.... makanan tengok semua tak lalu. Pas tu nampak la ada 1 kaunter ni chef melayu ni tengah buat scramble egg. Ok la... ni kompem la Melayu masak.... aku mintak la lebih sket... sebab dah itu je yang kompem aku nampak dengan mata melayu yang masak.... tapi disebabkan keliling semua cina.... bluekkkk... keluar balik makanan tu.. Ishh.. sungguh la macam2 imaginasi aku nih. Hakimi memang cakap awal2 tak mau makan sebab excited nak main... Conclusionnya aku minum air je pagi tu..

Lepas breakfast la kengkononnya kami terus pi beli tiket outdoor... dan saru persatu permainan kami main. Mostly yang untuk family & kanak2 la.... Yang bestnya tak sampai 2 jam... dah boleh cover 10 mainan. Cuba mai waktu dah pukul 12 ke atas.. jenuh la nak beratur.....


Ni benda pertama kami naik on 2nd day..... kami orang pertama naik rasanya..... terus pi naik dan banyak lagi train masa tu....drive la kunun!


Datang awal pagi... boleh ler orang yang jaga tu layan ambikkan gambar.. cuba kalau orang dah ramai.....


Hakimi excited naik cup... Tapi aku pening la naik menda ni..


Hannah pun excited sangat.....

3 comments:

~ As ~ said...

seronok la bercuti sama keluarga kan...

Marisa said...

As,
ok la.. sekali-sekala

kuireena said...

hehe, kalau bawak budak2 pi theme park, mmg parents pun kena layan naik rides utk budak2 je kan. Tak merasa la nak naik roller coaster ke, solero shot berdua lagi dah.. hehe.. btw, klu nak email, blh hantar pi bibihazrina(at)yahoo(dot)comc