Thursday, June 12, 2008

Make up?






Heee... lepas baca entry Erna make up kat BB... dapat la pulak idea nak ceta fasal make up2 ni....



Seumur hidup aku.. first time kena proper make up masa nak kawin la.... masa tunang pun simple2 je.. kawan tolong make up kan.... tak de foundation ke apa ke....



First time muka aku kena make up.... masa nikah la.... eei.. mmg lain la muka masa tu.... nampak mcm plastik jek... sbb tak natural... tak suka la org yg make up kan tu... tak cantik....






Tp masa kitorang pi ambik gambar kat studio.... kat Jalan Ipoh.... cina tu make up cantik. So natural.... lepas2 tu mmg berakhir la episod make up2 ni....



Kat ofis lama dan baru aku... ada la jugak yg jenis make up2 ni... lepas2 semayang aku rajin gak tgk depa dok make up... Aku suka sgt tgk diorang makeup... tp mmg tak terbuka hati untuk beli alat2 make up tu.... Dlm beg mmg akan ada compact powder, lipstik dgn lip gloss jek....



Sampai la last year punya besday... hubby tak dak idea nak bg apa... then dia tanya nak apa.... so aku pun antara dua... hand bag atau perfume... so.... perfume la.... hand bag lain kali la kot... masa nak beli perfume tu.... aku dah ternampak ada promotion alat2 make up estee lauder... aku terus berkenan... kebetulan lipstik dah nak habis.... aku ni beli lipstik agaknya setahun sekali je kot.... dlm set tu kan... ada 3 lipstik, 3 lip gloss, lip liner, eye liner, blusher, eye shadow, maskara... setakat ni maskara je yg belum pakai.... mmg tak suka pakai sbb rasa mcm payah nak bersihkan....siap dlm set tu ada berus2 dia.. so kira ok la... harga kalau tak silap RM180 jek untuk semua2 tu...
dah beli benda2 ni... mmg lepas2 ni lambat lg la beli pulak. Tak pun mmg tak beli dah... cukup la sekali merasa ada menda2 ni

3 comments:

Erna said...

amboi... bersusun cantik je mekap dia! hehehe.. kita kan pernah beli ala2 set gitu la.. baru jer awal tahun dulu kita buang semua :P sebab dah 6 tahun beli..tak guna pun.. dah expired gitu..takut nak pakai nnt naik rashes kat muka.. dah le kit ani allergic skit kulit.
So lepas ni kumpul barang BB plak yerrr.. sebab at least dah belajo2 mekap tu kira dah buleh la nak pakai! macam kita ni masih tak reti2 lagik hahaha

Ms Lola said...

Korang,
Nak tau dak? Nak kata makeup aku ni banyak takder la jugak, tp kan, aku mmg belasah je make-up kalau kat umah pun (masa weekend lah). Dengan alasan nak get ready kalau tetiba nak keluar. Alang-alang dah beli tu... baik le aku tonyoh.

p/s: Aku pernah beli makeup lengkap sebelum ni. Tp dah jarang sangat pakai (dan malas), last-last buang je sebab dah expired - cam kes Erna le ni.

Marisa said...

hee... ni forst time beli tau... masa kawin pun just beli perfume jek.. tak dak make up2 ni....

betul la... dah alang2 beli.. mmg kena pakai.... hmm... kena buat balik perangai lama... bwk brg make up pi ofis....pagi2 sampai jek pi touch up dulu