Tuesday, June 24, 2008

Yellow

Warna kuning adalah antara warna yg aku kurang gemar. Baju pun penah ada sehelai je warna kuning.... tu pun lepas guna sekali dah koyak kena iron yg rosak masa gi umah member. Nampak sgt tak serasi. Dah la baju tu aku siap buat sulam bagai...

Tudung kuning pun sepanjang hidup aku penah beli sekali je tu pun sbb dept kat co. lama aku ada event yg semua kena pakai tudung kuning. tu pun tak serasi gak.. dah la jarang2 pakai... tertarik benang laks. dah tak leh pakai...

Alih2... last week ada sorang mamat kat ofis ni .. bg tau aku sincere opinion ni yg aku akan nampak more vibrant in lite yellow. Dia suh aku cuba pakai tudung kuning instead of pink. Dia pun perasan aku nih suka sgt pakai tudung kaler2 pink n purple... Mamat ni engineer.... dia kata.. dia bkn perunding image.... dan bukan jaga 'nyah' tp mmg suka sgt 'colours'.

Masa zaman aku belajar aku mmg suka sgt2 dgn warna biru... and tudung maintain krim jek... cam nampak tak tukar2 tudung lain. Padahal aku ada byk sgt tudung kaler krim. ...dan sekarang aku dah jarang2 sgt pakai tudung kaler krim. Dah bosan agaknya...

So... hari ni aku pakai la tudung yg aku dah beli 3 thn setengah.. tp hari ni first time pakai... sbbnya aku tak berapa suka kaler2 terang nih. tudung tu ada design2 kaler mix yellow dgn orange....

Wah.. ceria sungguh aku hari ni.... mmg betul la... ada yg tegur aku nampak lain.
Not sure sbb colors of this tudung atau sbb design of this tudung. Sbbnya selalu pakai tudung plain. Aku pun segar jek walaupun puasa hari ni. Hmm.. betul la agaknya colors boleh ubah mood kita.

Hmm.. tak leh nak post gambar sbbnya tak bawak kamera.. next time je la yek...

3 comments:

Ms Lola said...

Aku pun pernah ada baju kurung kuning dulu. Mula-mula masa beli kain die, ingat ok. Sekali dah jd baju mak aiii... pinau mata aku

mrs noba said...

erk..saya adalah antara org tak kesah nak pakai kaler apa2...
keh keh keh..konfiden ajer!!!

kuning, walaupun bukan kaler favourite tapi ada beberapa baju jugak kaler kuning...

Marisa said...

today i'm wearing yellow tudung! hehehe.... dan dan la aku nih...