Friday, June 20, 2008

Ragam ofis

Ni kesah masyarakat....tp berlaku juga di ofis den... Kadang2 aku pelik la dgn org yg berkawan untuk kepentingan diri. Ada la sorang ni....aku gelarkan Suria...Org tak suka kawan dgn dia.... mcm2 cara org buat. contohnya tipu dia nak makan dgn org lain... ada hal la macam2 lagi.... tapi yg peliknya si suria ni nak jugak terhegeh2 kawan ngan geng2 tu.... kenapa? sebabnya geng2 itu ala2 orang2 lama co. aku.... banyak la kepentingannya.... kenal ramai org.... kalau ada gossip2 terbaru.. diorang la yg tau dulu.... dia bukan tak tau org tak suka kawan dgn dia... apa salahnya pi la berkawan dgn org lain.... tak nak pulak. Dolu2 dia ni kalau setakat receptionist jgn harap la dia nak tegur....konon tak dak class... manusia2 ... manusia....

Yang berjawatan sket.... kalau yg mana staff yg berani melawan yg boleh jatuhkan dia... mana dia berani nak tegur nak arah buat keje.... so.. yg jadi mangsa... staff dia yg menurut perintah je. Mcm ni punya bos pun ada.

Lepas tu aku pelik jugak org yg dok buat OT... mmg bagus buat OT. Tapi kalau time keje pi tidoq.. kuar kol 11pg... balik kol 3 masa bos tak dak....pas tu konon byk keje.... buat OT after ofis hour. Tu apa ceta? kalau kuar mengular.. tp tak OT tahan la lagi...
Macam2 kan?

Tu yg aku buat pendekatan biarkan mereka dgn labu2nya... hehehe... sukahati korang la..

5 comments:

Ms Lola said...

Hah, tang ragam OT tu ada di tmpt aku jugak. Aku rasa ada kat semua tmpt.

Erna said...

office politics..hehe
semua pun ada.. kalau orang dok umah 'neighbour' politics puloks! ahaks!

Marisa said...

betoi la.. tak leh nak lari dah.... mana2 pun sama je..

kuireena said...

Akceli kerja menguruskan orang ni lagi bikin pening dari buat kerja yg tak libatkan people's mgmt. Aku dulu selalu rasa berat sungguh kalu nak sign borang2 OT/ milage orang bawah aku sebab dah sah2 kalau tgk jumlah hours yg dorang claim, memang tak lojik sungguh!

Marisa said...

tu la.... dlm kerja ni kena ikhlas..