Monday, June 9, 2008

Nasi kenduri

Kalau ada kenduri.... org yg paling happy Hakimi la.. sebabnya dia suka sangat makan nasi kenduri... nasi kenduri kan sedap... hakimi ni peel dia.. kalau makan nasi tak suka letak lauk. makan nasi ngan kuah je.. kadang2 nasi putih tu pun dia boleh makan saja. Bukan kami nak jimat.. mmg dia yg tak nak. penah sekali tu aku pandai2 pi letak lauk dlm pinggan dia.. terus dia tak nak mkn nasi sampai ke sudah.... Sebab tu anak aku suka makan nasi kenduri.. ye la.. ada rasa nasi dia... bukan mcm nasi putih kosong. Kalau hari kerja mana la ada masa nak buat nasi kaler2 tu..... kadang2 kalau mood dia baik.. dia nak la mkn nasi ngan kuah... puas pujuk2 dulu baru dia nak... sesekali jek ikut mood dia baru dia nak mkn ngan lauk.

So.... musim2 cuti sekolah ni mmg dia syok sgt la.... every week ada je kenduri... kalau tak kami dapat jemputan... mak ngan ayah aku.... mak tok ngan wan hakimi lak rajin bawak dia pi kenduri.... Sekarang ni mkn mana share2 dah... dia mkn pinggan asing....
Ada sekali tu siap tambah lagi....

Penah dulu mak aku buat nasi tomato sbb ramai2 balik umah.. Anak aku menyibuk pi bukak tudung periuk nasi... terus je dia menjerit terperanjat.... ha... macam nasi kenduri.. excited sungguh dia....

2 comments:

Ms Lola said...

ada org tegur ke anak ko makan nasi kosong? anak aku pun cam tu - ikut dan dia la nak mkn mcmana

Marisa said...

org tegur la.... bila aku ceta kat member ofis.. diorang kata aku jimat. sabar je la.. kalau jimat dgn aku2 mkn nasi kosong... apa kejadahnya aku masak tp tak bg anak aku makan.