Tuesday, August 12, 2008

Avent oh Avent

Believe it or not.... aku dah beli pam avent 3 thn lebih yg lalu.... but baru boleh guna Ahad lepas.... rupanya selama ni aku dapat pam yg defect! Ceh! Kena saman Avent ni! Aku pulak dok anggap aku yg tak sesuai guna pam.....Tapi aku still bleh bg dua anak aku EBM... menggunakan jari-jemariku... Teknik2 tu aku belajar dlm internet... tah apa ke nama dia tah...

Kisahnya macam ni... Sabtu lepas... adik aku datang umah aku.... dia nak ajak aku teman dia beli langsir untuk umah baru dia.... ptg tu... anak dia tido lama.... anak dia ni....kalau tido.... bila disuakan suh minum.. dia buat dek jek..... adik aku lak tak bawak spectra3 dia.... aku saje la offer pam avent aku.... tapi aku kata la... aku guna mesti tak keluar susu.... tapi tak pe la... cuba je la...

bila adik aku guna je.... dia kata kenapa tak rasa suction mcm Spectra3 dia. pas tu adik aku kata aku dpt model yg defect. Ni emsti membran dia yg loose. Aku mana la tau.... masa frust guna pam Avent.. aku simpan je pam tu elok2.... ye la... dah beli mahal2..... tak gunakan..... aku just simpan buat kenangan.

Lepas adik aku kata macam tu.. aku apa lagi.. pi selongkar cari spare part dia.... mmg ada.... dlm plastik kecik..... lepas tukar je.... tak boleh lagi.... rupanya2 ada terseliot 2 benda putih kecik je sebesar duit 5sen. bila tukar je benda tu... elpas adik aku guna terus boleh kuar susu.... aku teruja la kejap....

Peh tu.. hari Ahad.... aku berdebar2 la jugak nak cuba.... Ya! memang keluar susu.... tak sangka dapat 5 oz... So.... semalam kat ofis for the first time aku pam guna Avent. Pagi dapat dalam 4 oz... petang 8 oz.... Aku masih rasa miracle lagi.....

Alhamdulillah... Allah tolong aku rupanya.... ye la... lepas kes bilik yg aku selalu guna untuk memerah susu tu org gunakan untuk solat la.. tido la.... mcm la tak dak surau kat ofis ni.....
At least kalau guna pam.. aku berani la jugak nak pam kat surau kalau desperate.

5 comments:

Yan said...

pergh.. macam drama swasta kaedahnya.. kah kah kah.. alhamdulillah.. selamat ber"Avent" :)

Marisa said...

tu la... syukur kepada Allah.... dan kepada 'budak' itu... jeles ngan aku kot sbb anak dia dulu tak BF.

Fid said...

kan kat forum dl aku dah kata sure ada yg tak kena heheheeee

oklah tu dah bleh guna...

Marisa said...

tu la.... mmg betul ckp hang fid... cuma aku yg tak reti nak adjust kat mana....

arina said...

waahh! mesti best dapat EBM banyak. i'm happy for you!