Monday, August 4, 2008

Selfish

Aku pelik la kenapa wujud orang mcm ni..... Bila dia kuar makan.... senyap2 je tak nak bagi tau orang. Takut orang kirim la tu.... Tapi kalau orang lain yang keluar.... dia kemain lagi kirim..

Last week, aku ngan member sorang pi ambik makanan kat kantin... 'Dia' ni ikut sekali. Pas tu dia tgk mknn tak ikut tekak dia... yang kami ni dah nak ambik makanan.... last2 dia kata... tak pe la... nak makan luar la... aku saje la kata... nak ikut... terus jek dia kata kau la drive. Aik? bukan ke kau yg nak makan luar.... aku just nak teman jek... last2 aku ngan kawan aku ni kata ... tak pe la.... kite ambik makanan kat kantin je la...
At last dia kuar jugak makan kat luar... dgn member lain... (dia gak bawak keta sbb member sorang ni mmg tak bawak keta).

Jumaat lepas dia tanya kami nak lunch kat mana... Aku jawab la... depends pada kereta. KAlau laki aku tak guna keta... boleh la keluar... si 'dia' ni.... awal2 lagi dah cari org lain nak tumpang... ye la.... aku kan belum tentu keluar. Sungguh selfish.

Hari ni kawan aku cerita la... tadi dia tanya la si 'dia' ni... makan kat mana? dia jawab kat kantin. Padahal... dia keluar... senyap2 jek.... dia jugak yang drive... member sorang lagi ni mana ada keta.

Aku kadang2 pelik dgn perangai org macam ni... macam budak kecik... mentang2 la aku ni jenis mendiam kan je... dengan org lain dia tak berani la tu takut di laserkan balik.

Aku benci orang macam ni. Berkawan dengan org untuk kepentingan diri sendiri. Kalau dia nak keluar mcm lipas kudung dia blah.. mcm nak melarikan diri dari org....

11 comments:

mrs noba said...

haha..agaknya org tu nak jimat minyak kot...
sabar je la...

kuireena said...

tulah.. aku pun rasa dia kedekut minyak..hehe

Ms Lola said...

Aku rasa, die childish+selfish.

Marisa said...

ye... mmg childish... selfish pun ye...

dulu2 dia nih baik ngan aku.... selalu ceta mcm2 kat aku. Aku ni kira pendengar yg setia la.... dengar yo la apa dia nak ceta... tapi jenis aku... mmg tak sampaikan kat org lain.... ye la... malas nak campur tangan..

penah dulu dia ni gaduh ngan budak 1 dept ngan dia.... ada akai ka pi gaduh depan vendor? gasak pi la....
Aku pun tak heran... saje nak luahkan perasaan kat sini

arina said...

hihihihihihihi... ni jenis yang sekupang pun berkira.

kat opis akak pun ada yang macam ni. buat tak reti ajelah. yang penting hang jgn pijak pala aku sudah.

eh.. ada kantin kat opis. bestnya. marisa keje dalam kilang ke?

rizza said...

org tu kedekut..hehhe dan memang tak leh wat kawan....

Marisa said...

ye la.. keje kilang la kak ana.... bukan takat ada kantin.... tapi makan free lagi.... tapi paham2 je la kalau mknn free.... ala2... makan kat kantin asrama.... dulu dalam tray.... this year dah tukar dlm pinggan. nak lauk tambahan kena bayar asing la....

sesekali kami makan kat luar... tak larat melayan lauk ofis nih.

dia nih nak kata kedekut tak jugak... tp mengharapkan balasan.... sabo je la.... yg pasti mmg childish! biaq pi la...

mamalisa said...

Hi, first time aku dapat komen kat sini :)

Marisa said...

hai mawar.... aku ni saje lepas geram di sini.... lebih baik kan.. dr canang serita sana sini....

mado_ct said...

hahaha,tensen ngan org cenggini kan. thanks dtg kat FP saya... bg 2 komen sekaligus. Hehhe...kami mmg dha nak blk for good ni tu yang sibuk kumpul baju raya kat jepun ni..ehehhe..

Fid said...

kihkihkih

awat la masalah sangat manusia tuh hah????