Friday, August 1, 2008

Abadi Sebuah Cinta

Cewah.. cewah.. aku tetiba lak nak share fasal citer yg aku sebenarnya tertengok pada awalnya.. dan terus tengok (tapi tak hari2 la)... asal sempat je.
Biasanya aku akan tidokan Hannah antara pukul 10.00 hingga 10.15....Sambil2 bersandar atas katil tidokan Hannah aku akan on kan TV (ni TV lama kami yg dihantar repair dan masih OK). Elok lepas susukan Hannah... start lak citer nih... pelakon dia nak kata hebat2 sgt tak dak la... Umi Aida ngan Faizal Hussin pun dah nampak tua... tp sesuai la dgn watak diorang sebagai org yg dah ada karier.

Citer ni nak kata terlalu best tu tak la... tapi aku cam suka la... sebab ceta dia lain dari yg lain... bukan typical cinta. Kisah pasal Albert (lakonon Tony Eusoff) yg convert Islam... tanpa pengetahuan keluarga dan tunangnya. At last tunang dia dapat tahu yg Albert memeluk Islam. Tunang dia (Corrine Adrienne - tak sure dia ni mmg chinese or malay) menuduh yg Albert ni masuk ISlam sbb Umi Aida. Kat situ la conflict berlaku... dan sekarang Albert telah mati di bunuh sebelum sempat inform family dia....

Citer ni sebenarnya belum habis... tapi aku suka je nak tgk citer tu.... sambil2 simpan2 baju dalam almari...kadang2 lipat kain... aku tgk la citer nih...

5 comments:

mrs noba said...

tv bape cite ni marisa?

Marisa said...

TV3. slot samarinda.... kol 10.30mlm

kuireena said...

aku layan gak sikit2 citer ni. Aku pun rasa citer ni lain dari yg lain, sbb ada campur other race jgk.

Laa.. mati ke si Tony?

Marisa said...

A'ah.. mati dah si Albert tu... (Tony)....aku pun tgk sambil2 menidokan anak... kadang2 aku angkut kain2 pi lipat dalam bilik.... senang... masuk dlm almari terus

Fid said...

marisa
aku tak suka citer nih! hahahaaaa

sbb aku tak suka umi aida hahaaa

akhir2 ni aura dia tak match ngan aku la hahaa