Thursday, August 14, 2008

lepas geram lagi

Tak tau la kenapa akhir2 ni... aku jadikan blog ni tempat aku lepas geram.... Aku benci dgn perangai orang munafik. Dah nama pun munafik.. mmg patut kite benci. Org munafik ni adalah budak lipas kudung dlm entry yg lepas... belakang kita cakap lain... depan cakap lain...

Isu 1.
Depan aku tanya elok2 dah pam susu ke..... kat belakang dia kutuk aku sebab pam susu... orang lain tak boleh masuk bilik tu. YA... kalau bilik tu adalah surau ke.... tempat yang sesiapa je boleh masuk.. tak pe la jugak. Tapi bilik tu adalah bilik yg budak ICT letak kabel... dan tea lady simpan barang2 dia. Biasanya sebelum aku masuk aku akan tanya tea lady tu ada apa2 nak ambik ke? Aku benci betul la mentaliti orang macam tu... Jenis dengki tak habis2... Aku tumpang masuk library HR.... sebab depa dok pi lepak dlm bilik tu.... pun dia mengata belakang (ada org sampaikan balik kat aku)... Oooo.... aku terpaksa masuk bilik tu sbb korang pi lepak dlm bilik yg aku selalu pam susu tu... tapi yg kau tu pi tido dalam bilik tu tak pe.... Aku ni bukan penyibuk nak report2 kat bos. Tapi aku mendoakan ada org lain yg report. (Ingat!! Doa org teraniaya ni selalu di makbulkan Allah)....

Isu 2.
Dia ni la jugak pi ceta kat kakak kat ofis aku ni yg aku pam susu guna tangan. Tapi semalam bila nampak aku basuh pam kat pantry.... chewah2... buat2 terkejut....dia tanya... eh.... kau bukan guna tangan ke.... Ya... dulu aku guna tangan.... tapi Allah mendengar doa aku.... rintihan aku... maka aku sendiri pun rasa miracle... macamana aku boleh guna balik pam yg aku dah beli 3 thn setengah tu... dapat amount alhamdulillah....banyak juga.... cukup untuk anak aku. Aku saja bagi alasan.. Ye la.... kan kak 'A' kata tak elok guna tangan.... dia buat2 terkejut....tanya itu ini.. padahal dia yg pi ceta. Tak munafik ke kalau macam tu.... kakak tu sendiri bg tau... dia ni yg bg tau... dan ada lg org lain saksi masa dia cakap tu..... Aku rasa mcm nak sula je.... tapi tak pe.... biar Allah yg hukum dia.... (Aku bukan kisah fasal dia bg tau kakak tu... tapi aku benci sikap kepura-puraan dia tu).....

p/s: pagi td aku berjaya pam dapat 8 oz.... aku pam bersama sorang lg.... yes! tercapai hasrat aku pam dalam bilik tidak berseorangan.... Alhamdulillah.....

5 comments:

Fid said...

marisa
buleh dak kalau hang jangan kawan ngan dia?
jahat ka aku????

Marisa said...

bukan la kira kawan ke tak kawan.... ofis aku ni kecik.... nak tak nak... mmg jumpa...

pas tu plak... bila dia dah tegur2 nak sembang ngan aku... aku sembang je la... malas nak cari gaduh....

dia pun kadang2 tau aku marah kat dia.... dia pi buat baik ngan aku plak. sabar je la aku. manusia2...

Marisa said...

bukan la kira kawan ke tak kawan.... ofis aku ni kecik.... nak tak nak... mmg jumpa...

pas tu plak... bila dia dah tegur2 nak sembang ngan aku... aku sembang je la... malas nak cari gaduh....

dia pun kadang2 tau aku marah kat dia.... dia pi buat baik ngan aku plak. sabar je la aku. manusia2...

mamalisa said...

garang gak kawan aku yg lemah lembut nih yer? hehehe, mmg patut ko sekeh je pala dia tu..kalu aku x de selindung nyer terus ckp, eh bukan awak ke yg kata bla..bla..blaa..ko cuba tgk cemana dia buat muka terkejut?muahahaha

take care and kiss to your kids..bila dpt jumpa yer?

Marisa said...

Dulu aku mmg la ala2 lembut gitu (ye ke?... cam tak jek....).... tetapi keadaan merubah aku menjadi seorang yg memberontak...