Friday, April 24, 2009

Hannah @ 20 months



Alhamdulillah.. syukur.... aku masih berjaya exclusive BF Hannah hingga kini... Tapi aku rasa cam ngelat jek sebabnya Hannah dah sebulan lebih tak minum EBM kat nursery.. so... aku memang langsung tak stress sebab tak payah nak achive target. Cuma aku still pam 2x sehari to maintain milk production. kalau hari yang ada training aku pam sekali je...

Production susu memang nampak turun sket. Selalunya sekali pam nak dapatkan 7-8 oz mudah je.. Sekarang tak tentu... Kadang dapat 4 oz... kadang 5ozs... mcm pagi td dapat 6 oz.... Apa pun aku keep on pumping la.... Usaha tangga kejayaan... lain la kalau aku pregnant ...

Susu yang aku dapat aku bagi je kat Hakimi..... cuma dalam seminggu aku make sure simpan sket untuk emergency.

Hannah sekarang pun bukan main garang....sangat garang. Pompuan la katakan... tapi hannah tak lasak mana. kalau bab2 make up... uihh.. suka dia.... Aku pakai bedak.. dia nak bedak juga. Sudahnya aku simpan bekas kosong utk dia... kalau aku sembur perfume dia pun nak juga. Sebelum tido biasa aku akan lumur lotion kat tangan... kaki.. tapak kaki.. maka dia pun akan join rutin aku.... cumanya lepas tu kena cuci tangan dia balik sebab Hannah ni jenis isap jari....

Hannah juga kuat merajuk.... tak boleh kena marah sikit.. terus cebik....

Seingat aku la... Hakimi dulu kalau kita marah ke... apa ke.. dia buat dek jek tak dak perasaan.... ye la... memang banyak bezanya lelaki dan perempuan....

Hannah pun dah boleh sebut perkataan pendek-pendek... macam baby, mama, baba, cat. kalau nak keropok.... dia sebut "pok" jek...

Harapan mama semoga Hannah menjado anak yang baik.... dengar cakap mama, hormat orang tua dan taat pada perintah Allah


5 comments:

ar.nie said...

Marisa,
Buleh tak saya terperasan kejap, entry nie ttg Hannah saya... ekeke... dah laa nama lbh krg...

Tapi kan, ciri2 nya lbh krg laa... Maybe sbb 2nd child, maybe juga sbb sama2 gegirl... "Garang & kuat merajuk"... Asyik bergaduh jer dgn abg Hakim nya.. :p

Yan said...

vavava.. mak ada anak ppuan esok (ayat confidentnnyaaaa), harus telek blog korang ni..

congrats for achieving 20months!!

Marisa said...

arnie,
boleh.. kite mmg lebih kurang. Yg bestnya dua2 anak lak tu.

betul la.. Hannah garang.. selalu cari pasal dgn abgnya

yan,
harus..harus..
beza mmg berbeza....

Mrs LVoe said...

wahh dh pandai bcakap.

SuE KasSiM said...

hahah nak pompuan mmg gitu mon..anak2 aku pun sama..sampai ke anting2 pun nk pakai..tapi lekat selotep kat telinga die nk gantung anting2 tu..hahaha nk ajak tindik cam kesian lak..sbb kecik lagi..tunggu besar la sket..