Wednesday, May 6, 2009

5th Anniversary Celebration



Lama tak update blog.... Last entry tu pun guna scheduled entry.... Cuti je 4 hari... sambung pulak training 2 hari. Hari ni baru masuk ofis.... Keje bertimbun....Nasib ler sempat bagi satu job kat budak practical....... kurang 1 beban. Hehehe... Budak tu pun tentu excited sebab dapat keje. At least dia dapat juga belajar something. Tapi bagi yang simple2 je la....

Kami ni mula-mula plan nak celebrate anniversary kali ni makan- makan je.. Pas tu plan nak pi Genting..... tapi ramai yang kata tak sesuai kalau pi time public holiday.. aduhai....

Actually Khamis pagi tu saya follow husband ada meeting kat KL...alang-alang.. boleh melawat my in-law. Fikir punya fikir at last kami pi Cameron Jumaat tu. Bertolak awal pagi lepas subuh.... sampai cameron pukul 10 lebih. Call hotel semua fully book.. tapi gamble je.... dah alang-alang nak balik Kedah... singgah je la....at the same time kami try gak tanya2kan hotel in case ada lagi. Ya ... memang ada.. tp yg suite... Tak kuasa la we all... semua rm400++... Yang equatorial punya Deluxe room lagi la sampai rm500++.... maka kami ambik keputusan tak jadi bermalam....

Sampai je atas tu.. Hakimi dok bising nak naik cameron... Aku cakap la... Hakimi... kita kat Cameron la ni... Sah la anak aku ingat cable car tu Cameron.... lepas ni kena pulak pi Genting.

Kami turun semula pukul 5 lebih.... on the way nak balik SP sempat lagi tu kami masuk penang pi makan seafood kat Batu Uban.... fuh! memang sedap!

Sampai rumah 12 tgh malam terus tertido keletihan.... Esoknya kami ada jemputan wedding member ofis pulak.. Tak pegi tak sampai hati pulak.

Next year kami kena well plan la.... every year akan jatuh pada public holiday. Kami kena booking hotel awal atau pun kena delay sket tarikhnya.

Bangun je solat subuh... hubby letak surprise present. Yea.. dapat jam. Ala... kite tak bagi apa pun.... sebabnya tak dan beli.... Mana ada shopping complex dekat2 ofis.... kalau pi dgn hubby... bocor la rahsia.... survey online.... cam tak jumpa je barang lelaki.... tapi ingat nak bagi gak something la.... hmm.... kira belated la.

Bila la agaknya dapat celebration berdua-duaan ye.. Macam tak sampai hati nak tinggalkan anak2....(walaupun pada ketika tu anak dah tak breastfeed)





3 comments:

Noor Harina said...
This comment has been removed by the author.
mimielola said...

Ke tanah tinggi jugak ko ya...

Marisa said...

mimi,
unplanned sebenarnya