Friday, May 22, 2009

Uniform

Hari ni orang pompuan ofis aku semua pakat-pakat serbu wash room.... masing-masing menerai uniform baru. Gini ler kaedahnya kalau keje pakai uniform.... bila dapat uniform semua excited giler... macam dapat baju raya.... macam-macam peel dan komplen.... ada yang dapat singkat.... ada yang sendat cam sarung nangka.... ada yang sudah la besar dan lebar baju tu... singkat pulak... huduh sungguh. Kali ni aku punya consider ok la.... kalau tak selama ni ada je yang tak kena.... tahun lepas dapat lengan baju singkat.... baju pun pendek... last2 bagi kat budak baru masuk yang badannya selim.... aku pulak.... pakai baju orang yang nak resign....

p/s: Masuk tahun ni.... hampir 7 tahun aku kerja pakai uniform. Lepas ni kalau dapat keje tak pakai uniform jenuh la aku nak pi beli baju sebab baju sangatla limited.

8 comments:

::Umi Sufira:: said...

Saya dah lama tak dapat uniform baru...company saya kedekut! setahun setengah sekali je baru leh tukar uniform..BTW, sekapal la kita minak uniform..hihihi..

~ As ~ said...

untung la keja pakai baju uniform..tak payah susah2 fkr ari ni gi keja pakai baju apa...nak match2 tudung bagai..

Marisa said...

Umi,
kami every year dapat 2 helai unifomm....tp tu la... kadang ukur tah hape2

As,
tu la.. lega juga sebenarnya

Erna said...

weii aku pun pakai uniform! hahaha.. tapi isn-khamis je. Jomaat acara bebas tapi terbatas jugak la ..maklomla islamic bank :p
kitorang dpt supply every year katanya. Sekali dapat skirt+blazer 3 helai, kemeja kat dalam+tudung 4 helai. Kira cukup la sehelai sehari gitu. Yang kain bleh 2hari tukar hihi blazer lagi la..kat opis je so seminggu baru tuka :P

mamalisa said...

aku yg kije x beruniform ni pun baju limited..huhuhu asyik pakai baju kurung je, mana x nyer lemak kat badan byk sangat hahhaha

sian ek Hakimi 4 tahun pun ade exam?huhuhu alisa nak sgt gi school tapi aku hold la dulu request dia tu, tunggu sihat bebetul la kang pressure x pasal laks.

Marisa said...

Erna,
nanti ambik la gambar pakai uniform. Uniform u cam menawan jek siap dgn blazer bagai...
kami ni... uniform minah kelang yo..... gasak ler... mmg tak bergaya... that's why this year co. paksa semua pi grooming training ... pi berperingkat.

Mawar,
tu la pasai.... kami saje hantar sbb tadika dia sama dgn tempat nursery. Suka2 jek dulu....

Ms Lola said...

Marisa,
Baguih la kerja pakai uniform.. takyah ada konflik nak pakai baju apa tiap2 pagi :/

Mama Adib said...

aku pun suka kalau keja pakai uniform, idak perlu termenung d pagi hari