Wednesday, May 13, 2009

Tag lagi!

Tag lagi...by my fren Sue

5 Names I go by

1. Mona (from my friends)
2. Marisa (Cyber nick name)
3. Mon (from my friends also)
4. Kak Mona (normally yg muda2 la panggil I)
5. Mama (from my kids)

5 Jobs I have had in my life

1. Practical trainee in Waste Water Engineering
2. Keje kat company buat keta Kancil
3. Jadi nurse kat klinik gigi masa cuti semester
4. Jadi kerani accounts kat Marketing Co. (lepas final exam, final sem)
5. Mother of 2 and wife

5 Places I have lived before

1. Taman Sri Melati, Selayang (1979 - 2003)
2. Matric UIA, Lembah Pantai (1996-1998)
3. UIA Gombak (1998-2002)
4. Putrajaya (2003-2006)
5. Bukit Sentosa, Rawang (2002-2006)....working life

5 TV Shows that I watch currently

1. Desperate housewives
2. Cinta untuk Ain
3. Mickey Mouse Clubhouse (rancangan feveret Hakimi)
4. Semanis Kurma (Talk show agama)
5. Malaysia Hari Ini (tgk sambil2 siap2 nak pi ofis)

5 places I have been

1. Langkawi (honeymoon dan beberapa kali lg la...)

2. Terengganu (Pi dgn kawan2)

3. Cameron Highland

4. Melaka

5. Johor

*** kesiannya.. tak penah pi oversea lagi.....

5 People that e-mail/contact me regularly

1. Hubby
2. Family
3. Member ofis (email)
4. Kawan2
5. Ntah sape2 org marketing nak buat promosi itu ini

5 of my favorite foods

1. Sambal goreng (ni masakan jawa)
2. Ayam masak kicap
3. Masak lemak ketam
4. Soto
5. Mee bandung (kena buat sendiri.... sbb kat Kedah tak dak 1 tempat pun yang sedap)

5 things I would like to do

1. Menjadi ibu yang dihormati.... baik hati tetapi tegas (tapi susahnya)
2. Menjadi isteri yang solehah..... (kena kurangkan membebel nih)
3. Start baking (dari dulu pun cakap tapi bila tengok lepas buat letih mengemas.... terus stop)
4. To be able to teach my kids at home (sama macam Sue.... tapi bukan semudah disangka... yang abang sibuk dengan kartunnya)....How I salute Rizza, Nor, MamaFiza, etc.
5. To become a better cook. (sama mcm Sue juga....skrg ni skill memasak masih tak dibanggakan)

5 Things I am looking forward to

1. Hish... otak tengah serabut.. semua bercampur aduk. Tak leh nak tulis skrg. hehe. Alasan!
2.
3.
4.
5.

5 friends I think will respond

1. Erna (yg sungguh bz skrg ni)
2. Ealyie (yg ayu jelita pakai tudung ariani)
3. Rizza (cikgu pakar)
4. Ms Lola (yg sungguh bergaya dalam apa jua keadaan)
5. Mrs Noba (yg baru balik bercuti)
*** tak sure la korang dah buat ke belum

3 comments:

Mrs Noba said...

aku dah buat dah tag ni nyah! ada org tag aku hari tu.

Marisa said...

tu la... aku pun dah agak cam ko dha buat. tp ingat2 lupa....

SuE KasSiM said...

ala mona, nnti ader la rezeki kau pego oversea tuh..tunggu bebudak besar, lagi bagus..lagi diorang ingat..cam kecik2 ni..bukan ingat pun bila besar kang..eh..sambal jawa tu, yg mana? sayur kacang hijau digoreng+tempe+tauhu goreng+suun+santan sket..mak aku panggil tu sambal jawa..