Thursday, May 21, 2009

Exam

Minggu ni Hakimi exam mid term. Macam tak leh percaya je anak aku yang umur 4 tahun tu nak periksa. Aku ingatkan tadika 4 tahun ni just untuk kenal2 je.. rupanya ada exam juga...

Semalam aku tanya Hakimi... macamana periksa? Hakimi confident je jawab. Ok.
Aku tak puas hati lagi. tanya lagi... Boleh jawab ke? hakimi confident lagi... Boleh.

Entah apa soalannya pun aku tak leh imagine. Aku agak la... mesti kena tulis ABC kot... hari ni Hakimi Exam English. Diorang belajar guna buku Peter & Jane. Boleh la.... dah banyak juga la dia kenal huruf. Baru Buku 1. Tapi tak habis lagi...

Perasaan mama bercampur-campur.... kesian hakimi... kecik2 dah kena sogok dengan exam. Tapi Hakimi nampaknya belum betul2 faham apa tu exam.

3 comments:

rizza said...

dasat tadika le ni.. ade exam .. kesian budak2....

Marisa said...

rizza,
tu la... tp rasanya exam depa ni cam latihan biasa kot...

kuireena said...

Fuh, aku igt bila ko sebut exam tu, hakimi dah darjah satu. Ghopa2nya baru 4 tahun. Takpe la.. praktis dari sekarang, nanti senang nak jawab peksa