Wednesday, March 25, 2009

F.O.B.I.A

Tension!!!! Smlm lepas solat asar aku bukak laci ofis.... ada binatang yang paling aku benci dan geli masuk dalam laci aku. c.i.c.a.k

Menjerit aku. Satu ofis dengar. Semua tertanya-tanya kenapa.... bila aku sebut je ci-ci semua "la.... ku ingatkan cik ti" pas tu kata la... ci-ci tu besar.. geli...
yang lain kata 'besar?'... buaya ke apa wei? Huhu.... aku serius geli dan takut sehingga mengganggu pemikiran aku. Aku tak leh tido malam mengenangkan kalau ci-ci tu tak keluar dari laci aku.

Pagi-pagi tadi datang benda pertama aku buat panggil budak ofis aku tolong cekkan. Depa kata tak dak dah. Tapi aku still tak berani bukak laci tu... Aku guna laci meja budak sebelah aku yang bermula cuti bersalin hari ni..... Sat gi kalau nak ambik barang ada la orang yang akan jadi mangsa aku.


9 comments:

zarin said...

OMG..me too...I fobia sungguh ngan c.i.c.a.k nih.
boleh pengsan you..
pernah skali tu tengah driving keluar parking from OU, tup tup ada sekor ci ci ni jatuh atas mirror betul2 depan mata. terus menjerit sekuat hati n kaku, tkleh drive. nasib ada kwn kat sebelah boleh tlg drive

Marisa said...

zarin...
sama. I penah pengsan masa matrik sbb my room mate baling cicak....eeiiii.... geli!

Mrs LVoe said...

hubby sha fobia gn cicak. camner ekk nk 'bunuh' cicak nie?

Marisa said...

sha,
my hubby dia spray kat cicak tu... agak2 dah pening cicak tu dia ketuk la dgn apa2... eeeiiii... nak tulis entry pun rasa geli nak muntah

Pink Mama said...

I pernah a few years back pasal pemalas nak cuci mug airkan pagi besoknya cicak dah beranang dalam mug tu. terus buang jer mug tu. tu pun suruh budak laki tolong angkat buang sebab geli sesangat.

Moral of the story jangan pemalas basuh mug air :)

mamaDhea said...

saya geli jugak dgn cicak(man) nih.. tp takat tgk dr jauh tu ok lagik laa.. cuma bila terpegang tu boleh trauma.. hahaha

Yan said...

mak geli! mak geli!!! bley bayangkan tak cicak sejuk tu termasuk dalam baju? Y to the U to the C to the K!!!

Mrs Noba said...

ewwww...cicak!!!
tak suka!

Marisa said...

pink mama,
eeiiii... gili! tak leh la.. terbayang2 la u ckp cam ni....

mamaDhea,
memang trauma. saya penah pengsan woo!

Yan,
Eeiiii... dengar nama cici pun rasa geli geleman

mrs noba,
bukan takat tak suka.. nyampah....