Thursday, March 19, 2009

Stay-at-home-mom

Hari ni aku ambik EL.... badan Hannah suam2 sket... kadang2 panas.... lepas bg makan ubat demam... kurang sikit panasnya... Memang saja ambik EL sebab nak breastfeedkan Hannah directly. Hannah kan sekarang dah tak minum susu kat school... so kalau minum breastmilk banyak-banyak memang cepat sikit baik demamnya. Tapi kalau tengok Hannah tak dak rupa orang demam. Lompat sina sini.... menjerit-jerit je kejenya..... dok main sakan. Tapi kalau kat nursery dia merengek-rengek la jugak sebabnya dia ketagih nak nenen... tapi dia tak nak minum dalam botol. Dulu-dulu ok je.. ni dah besar plak baru buat perangai... macam-macam....

Letih aku melayan bebudak ni.... Ni ada ruang sket nak guna internet sebab diorang leka dok tengok wonder pets... Kalau tak.. asal aku nak guna komputer je.. Hannah pun sibuk nak guna gak...

Nama je dok rumah... dari pagi sempat iron 3 pasang baju je.... nak kutip kain pun berperang.... Hakimi lak ngengada... asal minum susu nak pegang tangan mama.. sekali minum 15 minit. Tadi aku nak kutip kain pun sibuk nak suh pegang tangan dia... padahal minum air kosong je. Lama lak tu.... 10- 15 minit gak la....

Pukul 1.30 tadi Hakimi dah mengantuk.. dah siap masuk bilik minum susu semua.......
mata pun dah lelap.... tapi Hannah plak buat hal tak mo tido... dah tu bising-bising lak.... sudahnya Hakimi tak jadi tido.... tu yang diorang dok tengok popeye dengan wonderpets tu... Sat gi kol 4 ke 5 ke.. mula la depa ngantuk... pas tu malam payah nak tido.... macam-macam la depa ni. Projek aku nak vacuum rumah dgn mop tak buat lagi nih.... Apatah lagi nak cuci peti ais...
Aku nak kena stop buat keje by 6.30 sebab nak beri laluan pada spa Q 2... camana la ek kalau aku jadi full time SAHM...

4 comments:

Mrs Noba said...

SAHM ye?
layan spa Q jugak hang?

rizza said...

hehehh SAHM tak buat keje cuci2 hari2 la.. masak je hari2 hehehh

zarin said...

hi
salam perkenalan
terjumpa ur place masa blog hopping tadi
suka pulak baca...can i link urs to mine?

btw, how old is hannah? (suka sgt nama hannah tp tkleh taruk for my daughter coz best fren dah amik dulu)
dulu masa my daughter kena sakit kaki tangan n mulut tu pun i breast feed hari2. cepat sgt dia baik..

Marisa said...

mrs noba,
lately ni je layan sbb makin best lak

rizza,
betul gak eh.. ni sekali cuti.. semua nak kena buat.... letih woo...

zarin,
salam perkenalan. boleh..apa salahnya,
hannah setahun setengah